Sång - Glädje - Frihet!

  

___________________________________________________________________

Eva Edgren och Walter Owens

Efter vår konsert med Walter Owens i Borås 28/1 2014 fick vi mycket glädjande denna recension i Borås Tidning:

 


"Gospelguru eldade körer till stordåd"
RECENSIONER igår 23:37

Vi trodde inte våra ögon. Kyrkan var nästan fylld långt före konsert med hundratals ännu köande vid ingången.

FAKTA

Artist/Grupp: Gospel med Living Gospel m fl, dirigenter Walter Owens, Eva Edgren, solister Pernilla Sandahl, Pernilla Wellbrandt, Peder LundgrenPublik 500–600 (fullsatt)

Plats: Gustav Adolfs kyrka

Men saken var förklarlig, när vi väl fick höra gospelns Chicago-guru Walter Owens i verksamhet. Han har varit här förr och turnerar nu från svensk stad till stad och eldar olika körer, några med bemanning i hundratal, till stordåd.

Han har unik förmåga att bara genom att höja handen mana fram en dynamik som får en att tappa andan eller skapa lika effektiva rytmiska pingpongeffekter i sången, samtidigt som han får publiken att vaja som ett vetefält om hösten inför sångens intensitet och lovsångskraft. Han fick oss att inse hur han hemma får en 10 000-hövdad publik i gungning i sin egen Salem Baptist Church.

Här turades han om som ledare med körens ordinarie dirigent Eva Edgren inför en mäktig över 80 sångare stark kör, GA-kyrkans egen 15-årsjubilerande Living Gospel, förstärkt med sångare från Re-Joy i Dalsjöfors och lokala Amaze Gospel och Caroli Gospel, fina solister i Pernilla Wellbrandt och Peder Lundgren, och skamligt vore att inte särskilt nämna Pernilla Sandahl i Break every chain, eller kompet med Michael Eriksson, klaviatur, Oskar Eriksson, gitarr, Mikael Petterssons trummor samt Krister Svensson, bas, med egen ljudanläggning som gjorde underverk i GA:s fruktade akustik.

Rolf Haglund"

 _____________________________________________________________________________________________________________________________
2013-10-11
gyllne-lov.jpgLord, I will lift mine eyes to the hills,
knowing my help is coming from You.
Your peace You give me,
In time of the storm.
You are the source of my strength.
You are the strength of my life.
I lift my hands in total praise to You.chicago-ganget.jpg

Härom dagen läste jag i min femårsdagbok att det är precis ett år sedan kören och jag kom hem efter en fantastisk gospelresa till Chicago.
Här på bilden ser Du hela gänget som åkte från Borås anförda av Håkan Fermegård.

Vilka möten vi fick! Bäst av allt minns jag Walter Owens kör i Salem Baptist Church. När vi kom till repetitionen blev vi genast varmt mottagna och "inblandade" i den ca hundrahövdade kören, med varsin "fadder". Och där satt jag plötsligt mitt ibland dessa starka, fantastiska röster, själv nästan förstummad. De lät alla som Whitney Houston och Louis Armstrong! Vilka röster, vilken energi och vilken hängivenhet!
För första gången förstod jag rötterna till gospeln, smärtan och förtvivlan den är född ur. I det svarta USA lever detta kvar högst påtagligt i minnet än idag och därur får gospeln styrkan och energin.
Känslan att stå där mitt i kören och känna detta med hela kroppen, glömmer jag aldrig!

Ja, detta var vårt första blogginlägg, i och med detta är vår blogg invigd och jag lämnar nu över bloggpennan till nästa körmedlem!

Bibbi Nilsson  

__________________________________________________________________________________________

 

 

Se även: www.livinggospel.wordpress.com

Välkommen till www.livinggospel.n.nu.

 

Webmaster: Pernilla Wellbrant